آرشيو مقالات
رله ها سوئیچ هایی هستند که مدارها را به صورت الکترومکانیکی یا الکترونیکی باز و بسته می کنند. رله یک مدار الکتریکی را با باز کردن و بستن تماس در یک مدار دیگر کنترل می کند. همانطور که نمودارهای رله نشان می دهد، زمانی که یک اتصال رله به طور معمول باز (NO) است، هنگامی که رله به انرژی وصل نمی شود، یک تما ...
در دنیای امروز، بیشتر وسایل الکترونیکی باید ولتاژ DC را از 3 تا 12 ولت برای عملیات تامین کنند. یک آداپتور یک دستگاه است که برای تبدیل ولتاژ AC بالا به ولتاژ DC پایین استفاده می شود. آداپتورها به شکل های مختلف، اندازه و پیکربندی بسته به نوع استفاده می شود. در بعضی موارد آداپتورها برای تأمین برق به وس ...
1- به منظور تثبیت ولتاژ خروجی لازم است که ولتاژ ورودی 1 تا 2 ولت بیشتر از ولتاژ خروجی با شد.
2- هنگامی که سوئیچ روشن می شود هنوز دیود روشن است که به آسیب دیدگی سوئیچ ودیود منجر می شود ( لذا باید از یک دیود سریع با زمان بازیابی حداقل استفاده شود ).
3- سوئیچهای قدرت هنگام سوختن اتصال کوتاه م ...
رگولاتور سوئیچینگ با ترانسقورمر ایزوله کننده :
با بهره گیری از ترانسقورمر ایزوله کننده ایزولاسیون به کمک سیمهای عایق و نوارهای عایق انجام می شود که در این حالت تا صدها ولت و بیشتر ولتاژ قابل تحمل وجود دارد.
حسن دیگر ترانسقورمر ایزوله کننده افزودن خروجیهای متعدد بدون نیاز به رگولاتور جداگان ...
در یک رگولاتور باک مقدار متوسط ولتاژ خروجی Vout کمتر از ولتاژ ورودی Vin است. نمودار مدار یک رگولاتور باک که از یک MOSFET قدرت به عنوان سوئیچ استفاده می کند طرز کار مدار را می توان به دو حالت تقسیم کرد.
حالت اول هنگامی آغاز می شود که ترانزیستور در t=0 روشن می شود. ...
چاپرهای DC را می توان در رگولاتورهای تغییر دهنده حالت جهت تبدیل یک ولتاژ DC معمولأ تثبیت نشده به یک ولتاژ خروجی DC تثبیت شده بکار گرفت. تثبیت کردن معمولأ از طریق روش مدولاسیون پهنای پالس در یک فرکانس ثابت انجام می گیرد و عنصر کلیدزنی معمولأ BJT یا MOSFET یا IGBT قدرت می باشد.
می ت ...
چاپرهای DC :
در بسیاری از کاربردهای صنعتی نیاز به تبدیل یک منبع DC ولتاژ ثابت به یک منبع ولتاژ متغیر می باشد. چاپر DC وسیله ای است که مستقیمأ DC را به DC تبدیل می کند. چاپر می تواند به جهت افزایش یا کاهش پله ای ولتاژ منبع DC بکار گرفته شود. از اینرو می توان چاپرها را به دو دسته& ...
مدارات رگولاتور ولتاژ به سه دسته تقسیم می شوند. در رگولاتور نوع سری یک المان کنترل خطی ( ترانزیستور ) بصورت سری و ولتاژ DC رگوله نشده برای ثابت نگهداشتن ولتاژ خروجی و فیدبک استفاده می شود. ولتاژ خروجی کمتراز ولتاژ ورودی رگوله نشده است و مقداری قدرت در المان کنترل تلف می شود.
یک نوع دیگر از ...
1- وزن و حجم کمتری را نسبت به منابع تغذیه خطی دارند .
2- بالا بودن راندمان از 68% تا 90%
3- داشتن مقدار بیشتری سطح ولتاژ در خروجی
4- بدلیل افزایش فرکانس کاری اجزای ذخیره کننده انرژی می توانند کوچکتر و درعین حال با کارایی بیشتری عمل کنند
5- در توانهای بالا استفاده می شوند
  ...
1- طراحی مدارات بسیار ساده صورت میگیرد
2- قابلیت تحمل بار زیاد
3- تولید نویز ناچیز و نویزپذیری بسیار اندک
4- در کاربردهای توان پایین ارزانتر می باشند
5- زمان پاسخ دهی بالایی را دارند